ROACCUTANE - 1. AY

Merhaba.
Geçen ay tam da bugün Roaccutane kullanmaya başlamıştım. 1. ayın sonunda hangi yan etkilerle karşılaştım onları paylaşmaya geldim.

Öncelikle internette okuduğum bazı kullanıcı yorumlarından endişelenmeme sebep olan Roaccutane benim için ilk ayda öyle büyük sıkıntılara yol açmadı, yani ilacı tolare edebildim tabii bu 1. ayın sonucu.



Peki bu 1 ayda ne oldu?

Ben günde sabah 10, akşam 20 mg olmak üzere 30 gr kullanıyorum. 

İlk haftanın sonunda dudaklarım normalden daha da fazla kurumaya başladı. Lip balm ile sürekli nemlendirerek başa çıktım. Hametanı hemen dudaklarım için kullanmadım.

İlk birkaç gün ilaç bende baş ağrısı yaptı. Şiddetli migreni olan birine bu baş ağrıları vız geldi :) Sonra geçti.

Her sabah ve akşam doktorun verdiği Aknefloks isimli merhem yüzümdeki sivilce izlerini yok etmede ve sivilcelerin kurumasını sağlıyor. Aynı zamanda yüzüm kurudukça nemlendirme görevini de görüyor. O yüzden bu kremin dozunu bir kez bile atlamadım. 

Kremin etkisi geçince hemen hissediyorsunuz yüzüm yanmaya/sızlamaya başlıyordu, sürünce de yine bir yanma oluyor sonra mis.

2. haftada dudaklarım daha da kurudu, Hametanı sabah ve gece yatmadan önce kullanıyorum, diğer zamanlarda sürekli lip balm kullanmam gerekiyor. Ve çenemde de kuruluklar pullanmalar oldu.

Ve giderek 3 ve 4. haftada da yüzümün çoğu bölgesi kurumaya başladı, sanırım karma ciltli oldum :) Çünkü benim aknelerim yanak bölgesinde, o kısımlar yağlı, diğer kısımlar daha kuru ve Aknefloks'un etkisi geçtiğinde ya da nemlendirici sürmezsem pul pul oluyor.

Kas ağrısı vs yok. Spor yapmaya devam ediyorum, Bazen yoğun günlerin sonunda fazladan nemlendirmek için pul pul olan bölgelere nemlendirici de kullanıyorum.

Göz kapaklarım bile kurudu 4. haftada, gerçekten çok ilginç geliyor bana. Kaşımın altı pul pul olmuş sabah bi kalkıyorum. O yüzden göz çevresi kremi de kullanıyorum sabah akşam.


Aylık olarak kontrole gelmemi istediği için yine doktora gidip kan tahlilleri yaptırdım. İlacı iyi tolere ettiğimi söyledi doktor, bi dahaki aya yine her şey beklenildiği gibi giderse günlük dozu 40'a çıkarmayı düşünüyor kendisi.

Aknefloks kremi 1 ayda bitirdim yedim resmen, onu da tekrar kullanacağım.

Geceleri kalın bi tabaka Hametan'ı sürüp uyanınca gelsin mis gibi dudaklar.

Sürekli sivilce (akne) çıkmaya devam ediyor yüzümde, ama bir kaç günde sönüp kabuklanıp kayboluyor.  Yenileri tekrar çıkıyor.

Yağlı yiyecekler yememem gerekse de nerdeyse her gün az da olsa çikolata yedim. Ama kızartma ve cips yemiyorum. A vitamini olan besinlerin de tüketilmemesi gerek ama A vitamini olmayan besin yok gibi. O yüzden salladım orasını.

Ten makyajı yapmıyorum, cildinizi kurutmadığı sürece uygun malzemelerle yapabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum.

Güneş kremimi aksatmıyorum.

Ha bi de unutmadan normalde 2 günde bir yıkamam gereken saçlarım 3-4 gün yıkanmaya ihtiyaç duymuyor. 

Unutmamam gereken bir diğer konu ise ilacın beni daha da çok depresyona itmesidir. 2. ayda neler olacak bilmiyorum, kendimi gözlemlemeye devam edeceğim ama ilacın rol oynadığını bildiğim için kendi kendime yenmeye çalışıyorum ve bazen işe yarıyor.

Biraz uzun bir yazı oldu ama bu ilaçla bilgi almak isteyen insanlara yardımcı olmuştur umarım.


2. ayın sonunda görüşmek üzere!

7 yorum:

  1. Bilgilendirici bir yazı olmuş, umarım faydasını görürsün tedavinin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım görürüm :)

      Sil
  2. Merhaba A vitamini olarak havuç - kayısı - ciğer yememelisin. Cildim karma dedin o 2. aya kuruya döner :) Aman aknefloks'u unutma efsane bir krem keşke ben de tedavi başından beri kullansaydım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin yiyecekleri yemiyorum zaten, iyi o zaman :) Aknefloksu ben unutsam o beni unutmuyor :) Bence de herkes özellikle kullanmalı. Sivilcelerim halen dur durak bilmeden çıkıyor, acaba ne zaman duracak merak ediyorum :(

      Sil
  3. Geçmiş olsun, dilerim kolaylıkla tamamlanır tedavin.

    YanıtlaSil
  4. Ben de sivilce tedavisi görüyorum ve bana aknefloksu doktor önerdi ama ben hala sürmedim yüzüm soyulsun diye sonra sürerim diye şimdiden başlasam sorun olur mu

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bu Blogda Ara