ROACCUTANE- 3 .ve 4. ay



Merhaba!

Sivilcelerle savaşım sürmekte. Hala Roaccutane kullanmaya devam ediyorum, şu an 5. aya geçtim. Kesinlikle çok ciddi yan etkileri olan bir ilaç Roaccutane, kullanırken doktorunuzun söylediği bütün uyarılara dikkat etmeniz gerekiyor. Ben de yaşadıklarımı aktarmaya devam ediyorum burda.




3. ay

Havalar çok soğuk olduğu için burnumun içi çok kurudu, böyle nasıl anlatsam acıyor burnumun içi. Ben ilk anlamadım kuruluktan acıdığını. Anladığımdaysa çok geç olmuştu, burnumun içinde bir yara çıkmıştı ve acı vericiydi. Önce badem yağını, sonra da hindistan cevizi yağını sürdüm geçmesi için ama fayda etmedi. Ben de Hametanı sürdüm mecburen ve bingo! Geçti yara 2 günde. Hametan benim için bu süreçte en iyi arkadaş. Doktora gittiğimde de 3. ayın sonunda Hametan'ı sürmemi söyledi o da. 


Dışarıda soğuk havaya maruz kaldığım için eve geldiğimde ellerim kıpkırmızı oluyordu, sanki soğuktan yanmış gibi. Ve üzerinde kırmızı kırmızı noktalar çıktı. Hametan sürdüm geçmedi, ne yapsam geçmedi o kırmızı noktalar. Doktor Locoderm isimli bir merhem vermişti ve 2 günde geçti o noktalar. Bi önceki yazımda söylemiştim sanırım bunu. Bi kaç kere daha çıktılar ama Locoderm ile geçirdim. Ve ellerime sürekli el kremi sürdüm.

Cildim o kadar hassaslaştı ki koşarken saatimin kasası bileğime sürtündüğü için bileğim tahriş oldu.
Aknefloksu kullanmayı aksatsam yanaklarım, burnum kızarabiliyor. Havluyla kurulayamıyorum suratımı, acıtıyor. Kağıt havlu ile kuruluyorum.

Ve çok rastlanan diş eti iltihabından muzdaribim. Dişlerimi sürekli fırçalamama rağmen bunu yaşadım. Diş ipi de kullanıyorum artık ve çok aza indirdim. 

Psikolojim mi? O da pek iyi değildi.





4. ay

Artık 2 ayda bir kan tahlili istiyor doktor ve testlerimde hiçbir sıkıntı yok, çok şükür. 

Bu ay yine kocaman sivilcelerim çıktı ama şu an yani 5. aya girerken yüzümde bi kaç derinin altında olan sivilce dışında sivilcem kalmadı. Bittiler mi ne?! :)


Bu ay ilacın psikolojimi çok etkilediğini söyleyebilirim. Ortada hiçbir sebep yok mutsuz olmam için şu an hayatımda ama yine de depresif takılıyorum. Doktor bunun için bir antidepresan önerdi ama ben istemiyorum çünkü onun da yan etkileriyle uğraşamam ve zaten idare ediyorum çok şükür. Hatta anneme diyorum böyle böyle, senin psikolojini mi bozdu ki ilaç ben hiç fark etmedim dedi. 




Bu ilacı kesinlikle Eylül-Ekim gibi başlayın derim ben Şubat'ta başladım ve tedavimin bitmesine daha 3-4 ay var. Yani bi kısmı yaza geldi ve bu demek oluyor ki güneş konusunda aşırı hassas olmanız lazım. İyi bir güneş kremi sürmezseniz ve doğru kullanmazsanız güneş lekelerine merhaba diyebilirsiniz.

Ben gözlerimin altına sürmüyordum güneş kremini. Bir gün fark ettim ki göz altında minik bir güneş lekesi çıkmış. Bundan sonra göz altına da sürüyorum. Zaten inanın ki yüzüm o kadar hassas ki yarım saatten fazla kalsam güneşte aşırı rahatsız ediyor beni. 

Şu ana kadar benim için tek çekilmeyen yan etkisi psikolojimi etkilemesi oldu.


Bir arkadaşım da aynı ilaca başladı ama o Aknetrent kullanıyor. O da eş değeri Roaccutane'ın ama daha ucuzu. İçerikleri hemen hemen aynı. Ben de bi dahaki aya Aknetrent almayı düşünüyorum. 

Bu ilaç herkeste o kadar farklı etki ediyor ki. Mesela arkadaşım ilacı kullanmaya başladığı günden itibaren dudakları çok kurumaya başladı benim anca 1 hafta gerekmişti kuruması için.

Çok da uzatmıyım bu yazıyı, umarım birilerine yardımı dokunur.

Bütün yan etkileri doktorunuza söylemekten çekinmeyin ve doktorunuz ne derse uyum sağlayın. Ben gittiğim doktordan çok memnunum şu anlık.


Yeterince can sıkıcı konulardan bahsettiğime göre iyi bir haber vereyim diyeceğim ama ne yazık ki öyle bir şey yok 😀 Okullar tatile girdi, o sayılıyor mu😀

Sevgiler

53 yorum:

  1. Canım benim tekrar çok geçmiş olsun. Yan etkşleri çok ama sonuç muhteşem olacak ☺️ Güneşe hiç çıkmamaya çalış. Benim yanlış hatırlamıyorsam 6 ayda bitmişti umarım sen de en yakın sürede olumlu etkisini görürsün ve tedavi süreci biter. Bol bol su içmen gerekiyor . Güzel haberlerinizi bekliyoruz ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet suyu aksatmamam gerek dikkat ediyorum. Çok teşekkür ederim umarım bir gün güzel haberleri de vereceğim burda sevgiler :)

      Sil
  2. geçmiş olsun canım, acil şifalar :)

    YanıtlaSil
  3. Güneş, makyaj ve sigara bu ilacın sevmediği şeylerden. Annenin yorumuna bu arada çok güldüm. "Ben sen de değişiklik hiç görmedim. " :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makyaj yapmıyorum 5 ayda toplam 5 kere yapmışımdır. Sigara da kullanmıyorum çok şükür, ay evet sormayın hiç farkında değil canım annem, ben hep içime atmışım :) çok teşekkürler

      Sil
  4. Bisi diyimmi bende kullandim.dügn öncrsi hemide :) dügnde hic bise kalmamisti. :) Süper bir ilac ama zamanla hafif hafif baslior.Benimki akne tabi sivilce degil ama kökenini bulmak lazim canm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel düğün öncesi güzel olmuş :) benimkiler de akne ama ben sivilce diyorum işte :) sebbei belli aslında stres. Çok teşekkürler canım :)

      Sil
  5. Bu İlacı kardeşimde kullandı ve tedavisi bittiğinde gerçekten muhteşem bir cilde sahip oldu. Beş yıl kadar sonra tek tük problemler yaşamaya başlasada ilk hali gibi sorunlu değil artık cildi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım benim de güzel bir cildim olur, evet tekrarlayabiliyormuş napalım denemek son çare. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. arkadaşımın kızı çok memnun kaldı ama zorlu bir süreç :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bu ay sonuçları almaya başladım denebilir umarım sonu çok iyi olur. sevgiler :)

      Sil
  7. Bol su ve bol arkadaş lazım diye.biliyirum.ben.bu tedavide :) kolay gelsin sonu güZel olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru tespit :) çok yok ama az ve öz bir kaç dostum var onlar yetiyor, çok teşekkürler :)

      Sil
  8. evet yan etkileri biraz fazla :( ama sonuca odaklanmak lazım... Sivilcesiz muhteşem bir cilt bizi bekliyoooorrr....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısınız, inşallah bekliyor :)

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun .Benimde cildim kru çak çabuk etkileniyor.Şuan diş etimde yara var bende yavaş fırçalıyorum dudağım şişmiş bende anlamadım.Hassas cilt olunca böyle oluyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, evet hassas diş etleriniz var demek ki. Diş ipi de kullanmaya dikkat edin, yemek artıkları da diş etlerine çok zarar veriyor :/

      Sil
  10. Çok çok geçmiş olsun gerçekten zor bir süreç :(

    YanıtlaSil
  11. çok geçmiş olsun.
    Hametan güneş yanığına da çok iyi gelen bir merhem, denediğim için yazmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, Hametan işte can :) öyle bir durum olursa deneyceğim mutlaka çok teşekkürler bilgi için

      Sil
  12. Çok dikkat edilmesi gereken bir tedava. Geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle canım, çok. çok teşekkür ederim

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun, sonuçları güzel olacak inanıyorum. Sanırım ki çoğu bitti zaten🙏🏻🙏🏻 Güneş kremini mutlaka gözlerinize dahil uygulayın ve sıkça tazeleyin. Yağsız kremler kullanabilirsiniz, Solante'nin o tarz koruyucuları var, aklınızda olsun. Çok sevgiler...💐💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çoğu bitti gerçekten, kesinlikle güneş kremini bütün yüzüme boca ediyorum vallahi o kadar endişeliyim ki. çok teşekkür ederim öneriniz için, sevgiler <3 <3 :)

      Sil
  14. Çok geçmiş olsun, anladığım kadarıyla çok zorlu bir süreç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle canım maalesef, ama sonuçlardan umutluyum :) çok teşekkürler

      Sil
  15. Ne kadar zorlu bir süreç bu. Sonunda bebek gibi bir cilde kavuşmak var tabi ki. Kolay gelsin canım.

    www.makyajvemoda.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle, ama dayanılmaz değil. çok teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  16. Gecmis olsun canim sıkıntılı bir donem

    YanıtlaSil
  17. Whatsaptaki listeye göre takibe almadıklarımı takibe alıyorum.Tabi ki sizi de takibe aldım :) Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de sizi aldım takibe hemen, tanıştığımıza memnun oldum sevgiler :)

      Sil
  18. Bu ilaç kışın kullanım için en ideal sivilce ilaçlarından biri fakat bir ara kullanmak istemiştim cesaret edemedim cikdimin hassasiyetinden ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle kışın kullanılmalı, cesaret gerek cidden benim cesaret etmem neredeyse 1 sene sürdü ama yapacak gerçekten başka bir çarem kalmamıştı. Umarım kullanmak zorunda kalmazsınız, sevgiler

      Sil
  19. insallah faydasini tam faydasini gorursunuz :)

    YanıtlaSil
  20. Bu ilacı google da aratmış ve yazıları,yorumları okumuştum.Çok ciddi bir ilaç bu ve umarım çektiğin tüm sıkıntılara değer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum, inşallah çok teşekkürler

      Sil
    2. Bu yazılarının devamını ve gelişmeleri takipteyim...

      Sil
    3. teşekkürler, yazacağım bütün süreci inşallah

      Sil
    4. :) Ben de süreci takip edeceğim inşallah..

      Sil
  21. Çok.geçmiş olsun. Yan etkisi çok olan bi hap ben cesaret edemedim. Özel ilgi alaka gerektiriyor . Psikoloji falan gerçekten zor.bir.süreç inşallah atlatirsin hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cesaret işi cidden ama iyi ki kullanıyorum diyebiliyorum, dediğim gibi fiziksel yan etkileri aşılabilir şeyler beni zorlayan psikolojik etkileri. çok teşekkkür ederim sevgiler

      Sil
  22. oğlum da kullanıyor ama onda etkiler çok daha hafif erkekler sanırım daha hafif atlatıyorlar.. dudakları çok aşırı kuruyor en belirgin yan etki bu oldu .. geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sivilceler geçer diyelim o zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaçıncı ayda bilemiyorum oğlunuz belki kullandığı miligramı düşüktür, ileriki aylarda değişik yan etkileri ortaya çıkabiliyor ya da dediğiniz gibi gerçekten fark ediyor kişiden kişiye. Çok teşekkür ederim, umarım :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Bu Blogda Ara